Ford yllätti kaikki Detroitissa – uusi Ford GT Ecoboost -superauto

12.01.2015 | TL-verkkotoimitus

Ford julkisti Detroitin autonäyttelyssä uuden Ford GT-superauton. Auton moottorina on 3,5-litrainen V6 Ecoboost, joka tuottaa 600 hv.

Ford onnistui yllättämään Detroitissa automaailman uudella GT:llään. Autossa on panostettu aerodynamiikkaan, jonka voi huomata rohkeista ulkomuodoista. Silti uutuudessa on säilytetty joitakin GT40:n retropiirteitä.

Konehuoneessa on 3,5-litrainen kaksoisahdettu V8, joka tuottaa muhkeat 600 hevosvoimaa. Voiman tiehen välittää seitsenportainen kaksoiskytkinlaatikko. Tehoa uutuusmoottorissa on enemmän kuin edeltäjän 6,2-litraisessa V8:ssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tehopainosuhde on Fordin mukaan erinomainen, sillä alumiini- ja hiilikuiturakenteiden avulla paino on onnistuttu pitämään alhaisena. GT:ssä on mm. aktiivisesti ohjattava takasiipi, ja korin muodot on suunniteltu alhainen ilmanvastus mielessä.

Uusi Ford GT tulee tuotantoon vasta vuonna 2016, ja sitä valmistetaan Charlottessa North Carolinassa. GT:tä tuodaan mitä todennäköisimmin myös Eurooppaan, mutta Suomen tilanne voi olla heikompi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.