Fordin tuleva superauto käyttää älypuhelimista tuttua Gorilla-lasia

17.12.2015 | Max Lange
Fordin tuleva superauto käyttää älypuhelimista tuttua Gorilla-lasia

Vuosimallin 2017 Ford GT:ssä käytetään tuulilasissa Corningin valmistamaa Gorilla-lasia, joka on puolestaan tuttu nykyisten kosketusnäytöllisten älypuhelimien pinnoilta.

Gorilla-lasi on kevyempää ja kestävämpää kuin tavallinen lasi. Se myös kestää erinomaisesti erilaisia naarmuja, joita esimerkiksi puhelimen näytölle voi käytön myötä tulla. Samat ominaisuudet ovat hyödyksi myös autoissa.

Fordin mukaan GT:n Gorilla-tuulilasi on 30 prosenttia kevyempi kuin jos siinä olisi käytetty perinteistä lasia. Gorilla-lasia käytetään myös auton moottorikatteen suojalasina. Autoissa käytetty Gorilla-lasi on tehty erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin.

Siinä on yhdistetty osasia perinteisistä autonlaseista Gorillaan kehittämään kovaan materiaaliin. Uusi lasi on myös aiempaa ohuempaa. Gorilla kehitti lasin yhteistyössä Fordin kanssa, ja GT on ensimmäinen tuotantomalli, jossa lasi tulee käyttöön.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Gorilla-lasista on aiemminkin puhuttu autoteollisuuden yhteydessä. Se otettaisiin laajemmin käyttöön kaikissa autoissa, jos lasin hintaa saataisiin pudotettua nykyistä alemmas. Ford GT:n kaltaisessa superautossa hinta ei kuitenkaan ratkaise kaikkea.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.