Frankfurt 2013: Citroën nosti C-mallit framille

10.09.2013 | Jani Kajander
Frankfurt 2013: Citroën nosti C-mallit framille

Siinä missä konsernikumppani Peugeot vyörytti Frankfurtin autonäyttelyssä esiin uutuuksia toisensa perään, keskittyi Citroën Grand C4 Picasso -tila-autoon ja Cactus-konseptiin. Toki esillä olivat myös Sebastien Loeb ja hänen WTCC-kilpurinsa.

DS-sarjaa pian täydentävä maasturi nähtiin jo keväällä. Se lanseerataan Aasian markkinoilla jo ensi vuoden aikana. DS-mallien ostajista toistaiseksi peräti kaksi kolmesta on siirtynyt Citroenin puikkoihin muilta merkeiltä.

Kiina ja muu Aasia ovat Citroënille tärkeitä muun muassa siksi, että merkin myynti on kasvanut Euroopan ulkopuolisilla markkinoilla tämän vuoden alkupuoliskolla yli viidenneksellä – samaan aikaan kun Euroopan kotimarkkinoilla on tullut lunta tupaan.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Siinä missä DS-malleista on puhuttu Citroënilla viime vuosina varsin paljon, ovat niin sanotut C-mallit jääneet selvästi vähemmälle huomiolle.

Mark Lloydin suunnittelema Cactus-konseptiauto paljastaa tulevaisuudesta ainakin sen verran, että Picasso-malleissa tänä vuonna nähty keulailme saa jatkoa muissakin C-kirjaimella alkavissa Citroën-malleissa. Nykymuodin mukainen maastohenkisyys on Cactus-konseptinkin hallitseva piirre.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.