Geneve: Juke päivitettiin – pellin alle uusi pikkuturbo

05.03.2014 | TL-verkkotoimitus
Geneve: Juke päivitettiin – pellin alle uusi pikkuturbo

Nissan esitteli Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä kasvojenkohotuksen saaneen Nissan Juken.

Auton muotoilu on saanut uusia yksityiskohtia, ja jatkossa Jukeen voi valita avattavan lasikaton. Moottorivalikoimaan on lisätty uusi turboahdettu 1.2 DIG-T -bensiinimoottori.

Ulkonäkömuutoksiin kuuluvat muun muassa urheilullisuutta korostava keulan ja takaosan muotoilu.

Moottorivalikoimaan on tullut uusi entistä tehokkaampi, taloudellisempi ja vähäpäästöisempi 1,2-litrainen turbomoottori, minkä lisäksi 1,6-litraista DIG-T-moottoria on päivitetty. Myös Torque Vectoring -järjestelmällä varustettua nelivetojärjestelmää on hiottu.

Lisäksi uudessa Jukessa on uudet kevytmetallivanteet sekä varustelu, johon kuuluu muun muassa uusi audiojärjestelmä, uusimman sukupolven NissanConnect-, Nissan Safety Shield- ja Nissan Dynamic Control -järjestelmä sekä lisävarusteena uusi avattava aurinkokatto.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Etuvetoisessa versioissa tavaratila on kasvanut peräti 40 %. Lisäksi Juke on nyt aiempaa monipuolisemmin räätälöitävissä omien mieltymysten mukaiseksi. Saatavana on laaja valikoima uusia väri- ja sisustusteemoja sekä useita yksilöllisiä personointipaketteja.

Juke on Nissan-malliston toiseksi suosituin malli Euroopassa ja sitä on myyty 40 kuukaudessa jo 420 000 kappaletta. Vuoden 2013 osuus tästä oli 135 000 autoa.

Euroopassa myytävät Juke-mallit on valmistettu Sunderlandin tehtaalla Iso-Britanniassa, jossa niitä tehdään laajan kysynnän vuoksi nykyisin kolmessa vuorossa.

Uusi Juke tulee myyntiin kesällä 2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.