Google Mapsin navigointiohjaus tarjolle pian ilman nettiä

29.05.2015 | Max Lange
Google Mapsin navigointiohjaus tarjolle pian ilman nettiä

Googlen kuuluisa karttaohjelma Maps on tarjonnut jo jonkin aikaa matkapuhelimiin navigointitoimintoa, mutta se on vaatinut internetyhteyden toimiakseen.

Google kuitenkin ilmoitti eilisessä I/O-tapahtumassa San Fransiscossa, että vuoden lopulla Google Mapsin navigointia voi käyttää myös ilman internetyhteyttä, kertoo Caradvice.

Android- ja iOS-käyttäjät ovat tähän asti voineet tallentaa Google Maps -karttoja puhelimiinsa, jotta niitä voi käyttää myös ilman nettiyhteyttä. GPS:n avulla kartat ovat tällöin näyttäneet käyttäjän sijainnin, mutta opastettu ohjaus ei ole ollut tarjolla.

Ilman internetyhteyttä Google Mapsista ei ole myöskään pystynyt tekemään uusia hakuja. Googlen Jen Fitzpatrick on kertonut, että offline-navigointiohjaus tulisi saatavilla puhelimiin tallennettuihin karttoihin vuoden 2015 loppupuolella – tarkka aikataulu ei tosin ole tiedossa.

Vielä ei ole myöskään varmaa, että tuleeko uusi toiminto käyttöön samanaikaisesti ympäri maailman. Googlella on perinteisesti ollut tapana tuoda uusimpia toimintoja käyttöön asteittain alue alueelta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Offline-navigointi helpottaa varsinkin ulkomailla autolla ajavia, jolloin kallista roaming-internetyhteyttä ei tarvitse pitää päällä navigoinnin aikana. Google Maps on ilmainen ja tarjolla kaikkiin Androidin-puhelimiin sekä iPhoneihin.

Onko tämä viimeinen niitti perinteisten autonavigaattoreiden arkkuun?

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.