Googlen Android tunkeutuu seuraavaksi autoihin

24.05.2016 | Max Lange
Googlen Android tunkeutuu seuraavaksi autoihin

Androidin seuraava käyttöjärjestelmäversio N kykenee jatkossa ohjaamaan myös auton erilaisia toimintoja.

Google esitteli uusia innovaatioitaan ja toimintojaan omassa I/O-tapahtumassa viime viikolla. Yksi tapahtuman mielenkiintoisimmista uutuuksista on Androidin seuraavan käyttöjärjestelmäversion taipuminen myös auton toimintoja ohjaavaksi käyttöliittymäksi.

Android N:n avulla autossa voidaan ohjata navigaattoria, ilmastointia, istuinlämmitystä ja sähköikkunoita. Itse auton hallintalaitteiden ohjaamiseen uusi Android ei kuitenkaan vielä puutu.

Android N oli demonstraatiomielessä asennettu Maserati Ghibliin, johon oli tuotu Teslasta tuttu pystysuuntainen kosketusnäyttö. Myös auton mittaristo oli täysin digitaalinen. Auton näyttöön oli tuotu kosketusnäytöllisen puhelimen tyypillinen toimintalogiikka.

Maseratin valitseminen testiautoksi viittaa FCA:n ja Googlen äskettäin julkistettuun yhteistyökuvioon. Autocarin tietojen mukaan FCA ei ole kuitenkaan osallistunut Androidin autoversion kehitystyöhön.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kuluttajille Googlen oma toimintalogiikka saattaa tuoda helpotusta, koska yritys osaa tehdä helppokäyttöisen käyttöjärjestelmän. Jää kuitenkin nähtäväksi, innostuvatko myös muut autonvalmistajat Googlen käyttöjärjestelmästä. Tämä antaisi taas Googlelle lisää valtaa ja dataa ihmisten käyttäytymisestä.

Esimerkiksi Toyota on ei ole antanut Apple CarPlaylle tai Android Autolle sijaa omassa multimediajärjestelmässään.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.