Googlen itse ajava auto ensimmäisessä kolarissa, johon se on syypäänä

01.03.2016 | Max Lange
Googlen itse ajava auto ensimmäisessä kolarissa, johon se on syypäänä

Helmikuussa sattuneessa onnettomuudessa Googlen robottiauto töytäisi bussia. Googlen mukaan heidän auto oli ”osittain” syyllinen.

Tätä pidetään ensimmäisenä kertana, kun Googlen robottiauto on syyllinen johonkin onnettomuuteen. Hakukonejätti on kuitenkin ilmoittanut, että he ovat korjanneet ohjelmistoa kolarin jälkeen, jotta samanlaista onnettomuutta ei tapahtuisi uudestaan, kertoo Automotive News.

Onnettomuus tapahtui helmikuun puolessa välissä ruuhkaisella tieosuudella Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Kontakti sattui pienessä nopeudessa leveällä tiellä, jossa robottiauto yritti palata kaistansa keskelle olettaen, että vieressä ollut linja-auto väistäisi. Näin kuitenkin käynyt, ja kontakti tapahtui.

Kyydissä ollut testikuljettaja uskoi myös, että linja-auto olisi väistänyt Lexus katumaasturia, johon Googlen automaattisen ajamisen järjestelmät oli asennettu. Onnettomuuden jälkeen Google analysoi sen ja simuloi onnettomuuden eri skenaariot tuhansia kertoja.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Google lisäsi ohjelmistoonsa muutoksen, jossa robottiauto jatkossa ymmärtää paremmin isokokoisten ajoneuvojen käytöstä. Isot ajoneuvot, kuten linja-autot, eivät välttämättä kaikissa liikennetilanteissa väistä pienempiä henkilöautoja.

Googlen robottiautot ovat liikkuneet testiajoissa jo kuuden vuoden ajan ja kartuttaneet yli 3,2 miljoonaa kilometriä. Autot ovat aiemmin olleet osallisena 17 tilastoidussa onnettomuudessa, mutta Googlen autot eivät ole aiheuttaneet niitä, kertoo Autonews.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.