Haluaisitko upouuden klassikko-Minin? – hinta yli 80 000 euroa

07.04.2017 | Max Lange

Brittiläinen David Brown Automotive on julkistanut uuden Mini Remastered -mallin, joka on moderneista komponenteista rakennettu klassikko-Mini.

Ulkoisesti Mini Remastered näyttää aivan alkuperäismalleilta, mutta todellisuudessa lähes kaikki osat on pistetty autossa uusiksi. Esimerkiksi Minin sisustus on tuotu nykypäivään mm. modernilla kosketusnäytöllä ja laadukkailla materiaaleilla.

Myös moottori on täysin uusi. Keulalta löytyy vajaa 1,3-litrainen bensiinikone, josta on irrotettu noin 95 hevosvoimaa. Se ei ole paljon, mutta kun lukemaa verrataan auton 700 kilon painoon, ei teho-paino-suhde ole erityisen huono.

David Brown Automotive on myös parantanut auton jousitusta nykypäivään. Tämän kerrotaan tekevän auton ajokokemuksesta nykypäivän autoihin verrattavan. Jokaiseen autoon käytetään 1 000 tuntia työtä, jonka takia myös auton hinta kipuaa hurjaan 70 000 brittipuntaan eli yli 80 000 euroon.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Mini Remastered -malleja valmistetaan ainakin alkuvaiheessa 50–100 auton vuosivauhdilla. Miniä valmistava David Brown Automotive on tuttu Speedback GT:stä, joka on Aston Martin DB5:een perustuva moderni urheiluauto.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.