Hondalta massiiviset takaisinkutsukampanjat – sama vika kuin Toyotassa

23.06.2014 | TL-verkkotoimitus

Syy takaisinkutsuun on sama kuin Toyotalla, eli vialliset turvatyynyt

Honda joutuu kutsumaan 2,03 miljoonaa autoa huoltoon viallisten turvatyynyjen takia. Merkki joutui kutsumaan huhtikuussa jo 1,135 miljoonaa autoa saman vian takia, kertoo Reuters. Ongelmat johtuvat japanilaisen Takatan turvatyynyissä olevasta viasta.

Takata on valmistanut turvatyynyjä useille japanilaismerkeille, ja takaisinkutsut ovat vaikuttaneet mm. Toyotaan, Hondaan, Nissaniin ja Mazdaan. Yhteensä turvatyynyviasta johtuen jo 7,6 miljoonaa autoa on jouduttu kutsumaan huoltoon.

Japanilainen Takata luuli jo, että viat ovat ohitse, mutta Honda Fitissä ollut turvatyyny räjähti yllättävästi toukokusssa 2014. Spekulaatiot uudesta viasta käynnistyivät.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Vika piilee viallisessa räjähdysaineessa, jolla turvatyyny laukaistaan. Takata epäilee, että vuosina 2000 ja 2002 Yhdysvalloissa sekä Meksikossa olleissa tehtaissa turvatyynyihin tulevia räjähdysaineita on käsitelty huolimattomasti.

Joissakin Honda Fiteissä (meillä Jazz) turvallisempaa on kytkeä apukuljettajan turvatyyny pois päältä kuin pitää sitä päällä. Pelottavinta uutisessa on, että monet kuljettajat ovat saattaneet ajaa viallisilla autoilla jo yli kymmenen vuotta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.