HS: Autoverotus käytön mukaan – uusien autojen hinnat -7000 euroa

02.09.2013 | TL-verkkotoimitus
HS: Autoverotus käytön mukaan – uusien autojen hinnat -7000 euroa

Tienkäyttömaksuja pohtineen työryhmän mukaan autoverotuksessa voitaisiin keskittyä lähes kokonaan ainoastaan auton käyttöön, kertoo Helsingin Sanomat.

Ryhmä jakaisi Suomen kahteen maksuvyöhykkeeseen, ja suurimmassa osassa maata ajokilometri maksaisi kuusi senttiä. Haja-asutusalueilla kilometrimaksu olisi kolme senttiä.

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä on perehtynyt verotukseen siltä pohjalta, että liikenteen kokonaisverotus säilyisi ennallaan, mutta verotuskäytännöt uusittaisiin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ryhmä korvaisi kiinteät auto- ja ajoneuvoverot käyttöön liittyvillä maksuilla, HS kertoo. Tämä johtaisi työryhmän arvion mukaan siihen, että uusien autojen hinnat laskisivat keskimäärin 7 000 euroa, ja Suomen autokanta uudistuisi aiempaa nopeammin. Lisäksi joukkoliikenteen käyttö lisääntyisi tienkäyttömaksujen takia ja liikenteen hiilidioksidipäästöt laskisivat, työryhmä arvioi.

Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan johtama työryhmä on valmistellut raporttia reilun vuoden ja se esittelee aikaansaannostaan sidosryhmille tänään maanantaina.

 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.