Jaguarin tulevalla katumaasturilla urheilulliset geenit – tekniikka F-Typestä

26.08.2015 | Max Lange
Jaguarin tulevalla katumaasturilla urheilulliset geenit – tekniikka F-Typestä

Jaguarin markkinointikoneisto myllyttää uutta F-Pace katumaasturia kiihtyvällä tahdilla ennen Frankfurtin autonäyttelyn julkistusta. Nyt saimme tietää lisää auton teknisistä yksityiskohdista.

Uudessa F-Pacessa hyödynnetään Jaguarin urheiluauto F-Typen teknisiä innovaatioita. Brittivalmistaja pyrkii tähtäämään siihen, että F-Pace on kaikkien aikojen urheilullisin katumaasturi. Rima on tosin korkealla kovasti kehutun Porsche Macanin takia.

F-Pace on saanut alleen F-Typen nelivetoversiosta tutun Torque-vectoring -järjestelmän. Tämän pitäisi avittaa rutkasti auton mutkaominaisuuksia. Myös auton ohjaukseen on otettu kaikki se oppi, joka F-Typen kehitystyössä on saatu.

Tuoretta Jaguar XE:tä on kehuttu sen erinomaisista mutkaominaisuuksista, jonka takana on pitkälle viritetty takajousitus. F-Paceen on hyödynnetty samoja komponentteja kuin XE:ssä, joten auton mutkataitojen pitäisi olla kunnossa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Jaguarin mukaan auton kehitystyössä ei ole käytetty oikopolkuja, ja F-Pacen tulee käyttäytyä yhtä hienosti kuin muutkin Jaguarit.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.