Japanilaisilla erikoinen ongelma – saarivaltiossa ei ole enää tarpeeksi turvatyynyjä

20.08.2015 | Max Lange
Japanilaisilla erikoinen ongelma – saarivaltiossa ei ole enää tarpeeksi turvatyynyjä

Japanista saattavat loppua autojen turvatyynyt, sillä Takatan massiivinen turvatyynyskandaali pakottaa vaihtamaan turvatyynyt jopa 9,8 miljoonaan autoon.

Uusia turvatyynyjä ei ehditä tuottaa tarpeeksi nopeasti erityisesti siksi, että ennakkotoimenpiteenä Toyota, Nissan ja Honda ovat kutsuneet ennakoidusta poiketen 7,3 miljoonaa autoa lisää huoltoon turvatyynyjen vaihtoon. Kyseessä olevat autot ovat hieman vanhempia malleja, joiden turvatyynyillä on suurempi riski repeämille.

Takata on parhaillaan maailmanlaajuisessa kriisissä, sillä yhtiö on toimittanut maailmanlaajuisesti miljooniin autoihin vuosien saatossa turvatyynyjä, joita joudutaan vaihtamaan nyt uusiin. Autonewsin mukaan kyseessä on yhteensä jopa 40 miljoonaa autoa ympäri maailman.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Takata tarvitsee vaihto-osien saannissa erityisesti kilpailijoidensa apua, mikä on tietenkin nöyryyttävää japanilaiselle firmalle. Takaisinkutsuttavien autojen määrää voidaan ehkä vähentää, jos ongelmien tarkka syy saadaan selville. Japanissa turvatyynyistä on vaihdettu vasta 30 prosenttia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.