Jättirengas on elefantin kokoinen – halkaisija yli 4 metriä

13.03.2014 | TL-verkkotoimitus
Jättirengas on elefantin kokoinen – halkaisija yli 4 metriä

Goodyearilta kuulemma kysytään usein "mikä on suurin valmistamanne rengas?"

No, vastaus on RM-4A+ -maastorengas ja sen koko 59/80R63, joka on suunnilleen yhtä korkea ja painava kuin elefantti.

Tämä valtava OTR-rengas on kehitetty kuljettamaan satoja tonneja kiveä ja muita materiaaleja, ja se kuuluu yhtiön valmistamaan RM (Rock Mining, kiviaineksen louhinta) -rengasmallistoon.

Rengasta käytetään maailman suurimmissa kaivos- ja maansiirtokoneissa, joita käytetään yleisesti hiili-, kivi-, kulta- ja kuparikaivoksissa.

Tämän renkaan kokonaishalkaisija on 4,023 metriä, joten se on korkeampi kuin ajoneuvoyhdistelmien suurin sallittu korkeus Euroopassa (4 metriä) ja sen yläreuna on metrin korkeammalla kuin koripallokori. Sen 5 400 kiloa ovat täynnä edistyksellisiä tekniikoita ja se pystyy kantamaan 100 000 kilon kuormaa jopa 50 km/h:n nopeudella.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Renkaan sisältämät tekniikat liittyvät sen materiaaleihin, rakenteeseen ja suunnitteluun. Tässä 63-tuumaisessa renkaassa on teräksinen runko- ja vyörakenne, ja sen suunnittelussa käytettiin apuna tietokonesimulaatiotyökaluja. Lisäksi Goodyear tekee läheistä yhteistyötä alkuperäisten laitteistovalmistajien kanssa, jotta rengaskoon sopivuus heidän ajoneuvoihinsa voidaan varmistaa.

Goodyearin 63-tuumainen renkaassa käytetään Goodyearin viileänä pyörivää CycleMax-pintakumiseosta, ja toisiinsa lukittuvat keskiurat parantavat vakautta ja lämmön vapautumista. Suurikulmaiset ja suuntaamattomat urat auttavat parantamaan vetopitoa, ja sivupinnan päällys auttaa vähentämään kuumenemista.

Tämä 63-tuumainen rengas on saatavilla kahtena kokona: 53/80R63 ja 59/80R63. Lisäksi saatavilla on kolme seosmuunnelmaa ja kaksi urasyvyyttä (E3 ja E4) eli yhteensä 12 eri muunnelmaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.