Jokaiselle autoilijalle tuttu paperinippu katoamassa autoista

04.04.2016 | Max Lange
Jokaiselle autoilijalle tuttu paperinippu katoamassa autoista

Kaikkien autoissa sellainen on, mutta harva sitä lukee säännöllisesti – siis auton käyttöohjekirjaa. Hankalakäyttöiset kirjaset ovat vähitellen tulossa tiensä päähän.

Käyttöohjekirjaan tutustutaan lähinnä silloin, kun auto on vieras, tai kun ollaan vain todellisessa hädässä. Monilla kirjanen lojuu käyttämättömänä hansikaslokerossa. Paperinen käyttöohjekirja on kuitenkin pian korvautumassa digitaalisella versiolla.

Automotive News kertoo, että vain Yhdysvalloissa myytävässä Chrysler Pacificassa käyttöohjekirja on tuotu auton kosketusnäyttöön. Chrysler ei ole kuitenkaan täysin unohtanut paperista käyttöohjetta, sillä tyhjän akun kanssa ei sähköisestä käyttöohjekirjasta ole juurikaan iloa.

Sähköiset käyttöohjekirjat on integroitu auton multimediajärjestelmään. Staattisen tekstin ja ranskalaisten viivojen lisäksi digitaalisessa ohjekirjassa voidaan tukeutua videoon, joka selventää asioita tehokkaasti.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Sähköinen ohjekirja autossa on myös kustomoitu juuri kyseistä autoa varten, eikä se tarjoa turhaa tietoa jostakin ominaisuudesta, jota esimerkiksi kyseisessä autossa ole. Perinteiset käyttöohjekirjat on usein tarkoitettu usealle erilaiselle malliversiolle.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.