Kanadalainen yritys rakentaa jatkossa päästöttömiä Lontoon takseja

05.06.2015 | Max Lange

Kanadalainen Multimatic, joka on tunnettu mm. uuden Ford GT:n valmistajana, rakentaa jatkossa pistokehybriditakseja Lontooseen.

Multimatic valmistaa taksit Frazer-Nash Research engineering groupille, joka omistaa Metrocabin nimioikeudet. Seitsemänpaikkaisessa Metrocabissa on perinteiset Lontoon taksin kulmikkaat muodot.

Metrocab puolestaan kilpailee perinteisen Lontoon takseja valmistavan yrityksen, London Taxi Companyn kanssa. London Taxi Companyn puolestaan omistaa kiinalainen Geely, joka omistaa myös Volvon.

Multimatic rakentaa autonsa Coventryn tehtailla Isossa-Britanniassa jopa 3 500 auton vuosivauhdilla. Metro Cab on suunniteltu erityisesti Lontoon vaatimuksiin ja säännöksiin, kertoo Automotive News Europe.

Vuonna 2018 Lontoossa astuu voimaan määräys, jolloin kaikkien taksien pitää pystyä päästöttömään ajamiseen. Metro Cabia tarjotaan aluksi vain Lontooseen, mutta sen jälkeen se on saatavilla myös muualle Eurooppaan.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Metro Cabissa on 1-litrainen bensiinimoottori, joka huhujen mukaan on Fordin Ecoboost. Tätä ei vielä tosin ole virallisesti vahvistettu. Polttomoottorin lisäksi taksissa on kaksi sähkömoottoria.

Koeautoja on jo testiliikenteessä Lontoossa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.