Kannattaako uusi Qashqai hankkia turvavarusteilla vai ilman?

13.03.2014 | Pasi Piironen
Kannattaako uusi Qashqai hankkia turvavarusteilla vai ilman?

Monesta muusta japanilaisvalmistajasta poiketen Nissan Qashqaissa varustetasot eivät ole sidottuja tiettyyn moottoriin, vaan kaikki neljä vaihtoehtoa saa minkä tahansa voimanlähteen yhteyteen.

Edullisin Visia kannattaa ohittaa heti kättelyssä, sillä siihen ei saa edes rahalla Safety Packin sisältämiä turvavarusteita kuten kaistavahtia, automaattista hätäjarrutusta tai liikennemerkkien tunnistusjärjestelmää. Acentaan paketin saa 600 euron lisäpanostuksella, mutta Acentastakin puuttuu Driver Assist-paketti, joka tuo mukanaan mm. aktiivisen pysäköintiavustimen sekä kuolleen kulman varoittimen. Kaksoisled-ajovaloja ei ole Visiassa eikä Acentassa.

Business 360 -vaihtoehto on pakattu täyteen mukavuus- ja turvallisuusvarusteita. Edellä mainittujen pakettien lisäksi peruutuskamera ja suurempi 7-tuumainen kosketusvärinäyttö sisältyvät varusteluun, ja istuimiin voi valita joko alcantaraa tai nahkaverhoilun ilman lisähintaa. Myös lasikatto, avaimeton sisäänkäynti ja käynnistys sekä lämmitettävä tuulilasi kuuluvat tämän tason herkkuihin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Muutaman satasen kalliimpaa Teknaa harkitsevan kannattaa huomioida 19 tuuman pyöräkoko, joka on selvästi epämukavampi 16” ja 17” rengastuksiin verrattuna.

Lue uudistuneen Nissan Qashqain ensikoeajo Tuulilasin tuoreimmasta numerosta 3/2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.