Kia suunnittelee haastajaa Toyota Priukselle

30.10.2014 | TL-verkkotoimitus
Kia suunnittelee haastajaa Toyota Priukselle

Kia on kertonut, että se aikoo tehdä nimenomaan hybridiksi suunnitellun mallin, jolla yritetään saavuttaa vuoden 2020 päästötavoitteet.

Sisäisesti Priuksen haastaja tunnetaan nimellä ”DE”, ja se rakennetaan aivan omalle pohjarakenteelleen. Hybriditeknologia on uutta sukupolvea, ja sähkömoottorit yhdistetään 1,6-litraiseen bensiinimoottoriin.

Ennen vuotta 2017 saapuvasta mallista ei ole vielä paljastettu kovinkaan paljon teknisiä tietoja. Sen verran tiedetään kuitenkin, että tulossa on ns. perinteinen hybrid sekä myöhemmin ladattava hybridi, kertoo Autocar.

Uusi malli on 4,3 metriä pitkä ja yhdistelee ulkoisesti piirteitä perinteisestä hatchbackistä ja crossoverista. Toyota Priusin ja Honda Insightin kaltaiseen sukkulamaisuuteen ei mallin muotoilulla kuitenkaan pyritä, vaan DE:stä halutaan tehdä varsin tavanomaisen näköinen auto.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tavoitteet on asetettu korkealle, sillä mallin turvin halutaan saavuttaa aiempaa alhaisemmat päästötavoitteet sekä toden teolla haastaa Toyota Prius. Kian markkinatutkimuksen mukaan on kysyntää hybridille, joka näyttäisi tavanomaisemmalta kuin Prius.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.