Kiinnostavatko pienoismallit? – Ford tarjoaa autoistaan 3D-tulostettavia versioita

15.06.2015 | Max Lange
Kiinnostavatko pienoismallit? – Ford tarjoaa autoistaan 3D-tulostettavia versioita

Ford on käynnistänyt 3d.ford.com –nimisen verkkosivuston, jonka kautta voi ostaa joko 3D-tulostetun Ford-pienoismallin tai sen 3D-tulostettavan tiedoston.

Pienoismalleina toistaiseksi tarjolla ovat uusi Ford GT, F-150 Raptor, uusi Focus RS sekä ST, Fiesta ST ja Shelby GT 350 R. Valmiiksi tulostettu malli maksaa 39 dollaria ja auton itse tulostettava STL-tiedosto 4,99 dollaria.

Valmiit mallit tulostaa yhdysvaltalainen Turbosquid, jonka kautta voi tilata myös lukuisia muitakin 3D- malleja. Valmiiden mallien mittakaava on 1/32.

Itse tulostettavat mallit sopivat mihinkä tahansa ammattimaiseen tai kotikäyttöön tarkoitettuun 3D-tulostimeen. Tällöin myös auton mittakaava sekä materiaalivalinta on kiinni vain tulostimen kyvyistä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Fordin mukaan myöhemmin tarjolle tulee lisää siniovaalimerkin malleja. Saman sivuston kautta Ford tarjoaa myös ammattilaistason lisenssiä 3D-malleille, jota voivat hyödyntää esimerkiksi animaattorit tai videopelien tekijät.

Mielenkiintoista nähdä, lähtevätkö muut autonvalmistajat mukaan 3D-tulostettaviin versioihin heidän automalleistaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.