Kilpailu sähköautoilun valtikasta kiristyy – Mercedes joutuu vauhdittamaan kehitystahtia

22.07.2016 | Max Lange
Kilpailu sähköautoilun valtikasta kiristyy – Mercedes joutuu vauhdittamaan kehitystahtia

Daimler-konsernin toimitusjohtaja Dieter Zetsche on kertonut, että Mercedes kiihdyttää sähköauto-ohjelmaansa aikaisemmasta.

Sähköautojen markkinaosuus kasvaa lupaavasti ympäri maailman, ja tämän takia Mercedes säätää strategiaansa, kertoi Zetsche torstaina ilmoittaessaan yhtiön neljännesvuosituloksista. Sekä Tesla että arkkivihollinen Audi ovat molemmat julkaisseet varsin aggressiivisen sähköautostrategian lähivuosille.

Zetschen mukaan on tärkeää saada ajoitus oikein sähköautomarkkinoilla. Mercedes-Benz onkin paljastamassa lisää sähköautosuunnitelmistaan syksyllä Pariisin autonäyttelyssä, kertoo ANE. Tiedossa on jo, että Pariisissa on esillä prototyyppi sähköautosta, joka pystyy kulkemaan yhdellä latauksella 500 km.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Daimler aikoo kasvattaa myös investointisummia autojen tutkimus- ja kehitystyöhön seuraavinakin vuosina. Vuonna 2015 Daimler käytti r&d:iin rahaa peräti 6,6 miljardia euroa. Rahaa menee jatkossa mm. vähäpäästöisiin moottoreihin, sähköautoihin, akkuteknologiaan ja autonomiseen ajamiseen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.