Koeajossa Fiat 500L Living – lisää tilaa ja penkkejä

08.03.2014 | Malte Jürgens / AMS
Koeajossa Fiat 500L Living – lisää tilaa ja penkkejä

Fiat pidentää 500L:ää 20 sentillä takaosasta ja saa siten tilaa kahdelle lisäpenkille.

Toimenpide on onnistunut, ja potilas voi hyvin.

Jatkopalan lisääminen Fiat 500L:n takaovien taakse näyttää täysin sopusuhtaiselta, ja se tuo lisäksi mukanaan konkreettisia etuja.

4,15:stä 4,35 metriin kasvanut kokonaispituus saa aikaan selkeästi suuremman tavaratilan, johon on voitu asentaa uudessa Living-versiossa kaksi kaadettavissa olevaa tilapäisistuinta. Matalan istuma-asennon sekä ahtaiden tilojen ja hankalan pääsyn vuoksi ne sopivat kuitenkin vain lapsille.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kompaktiluokan tila-auto sopii paremmin pidempien tavaroiden kuljetukseen. Ne voivat olla jopa 2,65 metrin mittaisia, kun etumatkustajan ja toisen penkkirivin selkänojat on kaadettu eteenpäin.

Auton korkeammasta painosta ja suuremmasta kantavuudesta (maksimikantavuus on 535 kg) huolimatta Living-version ajo-ominaisuudet ja mukavuus eivät ole juuri muuttuneet tavalliseen 500L:ään verrattuna. Seitsemänpaikkainen auto on rento ja turvallinen ajaa, mutta se ei ole erityisen ketterä.

Sama koskee kaksisylinteristä bensakonetta ja molempia dieseleitä, jotka autoon saa. Tehokkaampia moottoreita on luvassa vuonna 2014. Saksassa Living maksaa noin 1500 euroa tavallista 500L:ää enemmän.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.