Kysely: Oma auto tärkeä vielä kymmenenkin vuoden päästä

28.08.2015 | Max Lange
Kysely: Oma auto tärkeä vielä kymmenenkin vuoden päästä

Auto on pitkään ollut vapauden ja itsenäisyyden symboli, mutta on menettänyt viime aikoinaan statustaan nuorten keskuudessa. Äskettäin tehty kysely osoittaa kuitenkin toisin.

Saksassa tehty kysely kertoo, että 86 prosentille ihmisistä auto on tärkein kulkuväline vielä kymmenenkin vuoden päästä. Vain 13 prosenttia kyselyyn vastaajista oli sitä mieltä, että autojen merkitys on vähentynyt kymmenen vuoden päästä.

Samanlaisia vastauksia olivat antaneet myös italialaiset ja kiinalaiset autoilijat. Syitä auton tärkeydelle kyselyn vastaajien mukaan olivat riippumattomuus ja joustavuus. Myös mukavuus ja helppo liikkuvuus nostivat auton merkitystä.

Statussymbolina auto ei ollut lainkaan merkittävä 27 prosentille vastaajista ja 25 prosentille melko vähän tärkeä, kertoo kfz-betrieb.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kyselyn nimike oli Global Automotive Mobility Study, joka selvitti etenkin autoilun kolmen megatrendien, eli autonomisen ajamisen, sähköautoilun ja car sharingin merkitystä nykyautoilijoille.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.