Lähde: VW on tehnyt useita versioita huijausohjelmastaan – käytetty neljässä eri moottorityypissä

20.10.2015 | Max Lange
Lähde: VW on tehnyt useita versioita huijausohjelmastaan – käytetty neljässä eri moottorityypissä

Reuters on saanut käsiinsä tietoa, jonka mukaan VW olisi tehnyt dieseleiden päästöjä huijaavan ohjelman jopa neljään eri moottorityyppiin.

Kovien väitteiden takana ovat Reutersille puhuneet VW:n johtaja ja yhdysvaltalainen virkamies, joka on mukana päästöskandaalin tutkinnassa. Reuters ei ole saanut toistaiseksi vastausta väitteisiin VW:n edustajilta.

Autoalan asiantuntijat ja analyytikot epäilevät, että VW:n sisällä useampikin henkilö liittyisi huijausohjelman suunnitteluun ja kehittämiseen. Jos huijausohjelma on todella asennettu neljään eri moottorityyppiin, on ohjemiston kehittämiseen jouduttu laittamaan rahaa säännöllisesti.

Jos useat työntekijät ovat tienneet laittomasta huijausohjelmasta, saattaa VW:lle kohdistetut sakot muodostua vielä nykyistäkin paljon isommiksi. Yhdysvaltalaisen virkamieslähteen mukaan huijausohjelmistoa on alettu käyttää vuodesta 2008 eteenpäin EA189-dieselmoottorissa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tämän jälkeen huijausohjelma olisi asennettu myös uudempaan EA288-dieselmoottoriin. Uutta moottoria varten on jouduttu ohjelmoimaan ja muokkaamaan myös ohjelmaa uudestaan, kertoo Reutersin virkamieslähde.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.