Lehti: Porschelta sähkö- ja vetykäyttöinen BMW 5-sarjan kilpailija

05.05.2015 | Max Lange

Brittiläinen Autocar on saanut tietoonsa, että Porschelta olisi tulossa täysin uusi malli, joka on joko sähkökäyttöinen tai vetykäyttöinen.

Autocar on penkonut Porschen jättämiä patenttihakemuksia Kiinassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa, ja päätellyt niistä uuden mallin tulon. Porschelta on tosin virallisesti kerrottu, että he ovat kehittämässä sekä sähköautoja että vetyautoja.

BMW 5-sarjaa haastavan uutuuden ulkoisesta ilmeestä antanee esimakua vuonna 2012 esitelty Panamera Sport Turismo -konseptiauto. Sähköauto perustuu tulevaan MSB-pohjarakenteeseen, tosin rakennetta on muunneltu rajusti.

Akkukäyttöisessä versiossa oletetaan olevan ainakin Tesla Model S:ää vastaavat hevosvoimat, ehkä jopa enemmänkin. Myös toimintamatkaa veikkaillaan saman tasoiseksi. Auton julkaisuajankohdaksi Autocar veikkaa vuoden 2017 loppua.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Saa nähdä, onko Autocarin spekulaatiot pelkkää tekaistua huhupuhetta, mutta suorituskykyinen vedyllä kulkeva Porsche kuulostaa todella herkulliselta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.