Lexukselta tyylikäs neliovinen konseptiauto – vetyä luksusluokkaan

28.10.2015 | Max Lange

Lexus on esitellyt Tokion autonäyttelyssä LF-FC-konseptin, joka antaa esimakua merkin tulevan lippulaivan designista ja teknologiasta.

Teknisesti LF-FC-konseptin merkittävin seikka on tietysti se, että auto on polttokennokäyttöinen vetyauto. Siinä on kolme sähkömoottoria, joista yksi sijaitsee taka-akselilla ja kaksi auton etupyörissä. Lexus kehuu sähkömoottorien sijainnin mahdollistavan erittäin dynaamisen ajokokemuksen.

Polttokenno on asennttu auton takaosaan, voimansäätöyksikkö etuosaan, ja vetytankit auton keskelle T-muotoon, mikä mahdollistaa erittäin urheilullisen painojakauman sporttiselle nelioviselle autolle.

Konseptissa on kaksi ajomoodia: cruising ja acceleration. Ensimmänen moodi tarkoitettu rauhalliseen ajoon, jolloin polttokenno antaa virtaa sekä auton sähkömoottoreille että akuille. Jälkimmäisessä moodissa polttokenno ja akku antavat yhessä virtaa suurimman mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

LF-FC-konseptista johdatettava tuotantomalli LS kilpailee samassa luokassa kuin Mercedesin S-sarja ja BMW 7-sarjalainen. Vetyauto samassa autoluokassa toisi luksusluokkaan erittäin mielenkiintoisen lisän.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.