Maastomeikkimallit lisääntyvät – nyt myös Mersu harkitsee

20.07.2015 | Max Lange

Australialainen Caradvice on saanut vihiä, että Mercedes-Benz olisi tekemässä C-sarjan farmarista Audi A4 Allroad -tyylisen maastomallin.

Uutinen on sikäli mielenkiintoinen, että Mercedes on juuri esitellyt uuden GLC:n, joka on nimenomaan C-sarjaan pohjautuva katumaasturi. Ilmeisesti myös Mersulla ajatellaan, että tavallisen C-sarjan ja GLC:n väliin mahtuu vielä yksi niche-malli.

Tunnettuja maastomeikkimalleja ovat mm. Audi A4 ja A6 Allroadit, VW Passat Alltrack, Skoda Octavia Scout ja Volvo XC70. Tällaiset mallit ovat hinnoiteltu verrattain korkealle, joten alhaisista myyntimääristä huolimatta niiden katteet ovat melko korkeat, kertoo Caradvice.

Maastomeikkimallien kehittäminen on myös melko edullista verrattuna kokonaan uuden automallin kehittämiseen. Esimerkiksi C-sarjan tapauksessa korotettu ilmajousitus, GLC:stä lainattava maastoajojärjestelmä ja hieman perusmallia rohevammat lokasuojat olisivat lähes ainoat muutokset.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Mersu on myös tekemässä GLC:stä Coupe-mallia, joten tähtikeula on täyttämässä pikkuhiljaa jokaisen pienenkin maasturimarkkinaraon.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.