Melkoinen huhu: VW on kiinnostunut ostamaan Fiat Chryslerin

17.07.2014 | TL-verkkotoimitus
Melkoinen huhu: VW on kiinnostunut ostamaan Fiat Chryslerin

Saksalainen talouslehti Manager Magazin kirjoittaa, että VW olisi kiinnostunut kaappaamaan Fiat Chrysler-konsernin. Syynä halu parantaa asemia Yhdysvaltojen markkinoilla.

Kysessä ei välttämättä olisi koko konsernin ostaminen, vaan vain osittaiskauppa. VW:n Ferdinand Piëch sekä Fiatin omistajasuvut Elkann ja Agnelli ovat käyneet asiasta jo useita keskusteluja.

Automobilwochen kyseltyä asiasta VW:lta, eivät he halunneet kommentoida asiaa. Volkswagenin osakekurssi lähti uutisen myötä laskuun, Fiatin kovaan nousuun.

Manager Magazinin mukaan kyse on ennen kaikkea Chryslerista, koska VW haluaa parantaa heikkoa markkina-asemaansa Yhdysvalloissa. Vasta tämän vuoden tammikuussa Chrysler siirtyi kokonaan Fiat-konsernin alaisuuteen.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Jos tämä kauppa toteutuisi, muuttaisi se automaailman voima-asetelmia rajusti. VW on selkeästi polttamassa rahaa moniin investointeihin ja pyrkimys maailman suurimmaksi autonvalmistajaksi käy kuumana.

Ehkä saksalaiset voisivat saada Fiatiin ja Alfa Romeoon uutta energiaa, mutta autojen monipuolisuus vähenisi taas kerran roppakaupalla, koska kaikki mallit ovat monotonisia MQB-konsernisisaruksia.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa uutisoi Kauppalehti.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.