Mercedes-Benzin jättiyllätys: Lopettaa sporttifarkun

07.07.2015 | Niko Rinta
Mercedes-Benzin jättiyllätys: Lopettaa sporttifarkun

Mercedes-Benzin CLS-mallin juuret ulottuvat vuoteen 2003, jolloin se esiteltiin konseptina Frankfurtissa. Tuotantomalli oli vuorossa seuraavana vuonna. Parhaillaan markkinoilla on mallisarjan toinen sukupolvi, joka sai kasvojenkohotuksen viime vuonna. Kolmas sukupolvi on määrä esitellä vuonna 2018.

Luvassa on kuitenkin yllätys: Shooting Brake tiputetaan pois CLS-mallistosta. Malli ei saksalaismerkin johdon mukaan herätä tarpeeksi kiinnostusta, kertoo brittiläinen Car Magazine.

Päätös on sikäli yllättävä, että Mercedes on juuri kasvattanut mallistoaan pienemmällä CLA Shooting Brakella, ja brittilehden mukaan uusi CLS Shooting Brake oli edennyt suunnittelupöydällä pitkälle – aivan kehitysvaiheen loppuosaan.

Numerot kuitenkin ratkaisevat, ja muun muassa Kiinan kysynnän hiipuminen ja Venäjän automarkkinoiden pysähdys sinetöivät mallin kohtalon.

Moni muukin malli on saksalaismerkkien liipaisimella. Car Magazinen mukaan erityisesti kolmiovisten perusmallien valmistuksen lopettaminen on harkinnassa. Käytännössä tämä tarkoittaa malleja Audin A3-mallistosta, BMW:n 1-sarjasta ja Mercedeksen A-sarjasta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää aiheesta:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.