Mercedes luo uuden AMG Sport -malliston – perusmalleihin ulkoista muskelia

01.08.2014 | TL-verkkotoimitus
Mercedes luo uuden AMG Sport -malliston – perusmalleihin ulkoista muskelia

Mercedes tuo mallistoonsa samantapaisen urheilullisen lisäbrändin, joka löytyy myös BMW:ltä ja Audilta. AMG Sport -mallit osuisivat "oikeiden" AMG-mallien ja tavallisten tuotantomallien väliin.

Audilla vastaavaa brändäämistä on kutsuttu Sportiksi, BMW:llä M-Performanceksi. AMG-Sport -mallit saavat räväkämmän ja sporttisemman ulkoasun sekä hieman lisätehoa kuin vastaava tavallinen Mersu, kertoo Autocar.

Ulkoisten parannuksien lisäksi AMG-Sport -mallien alustaa sekä elektroniikkaa viritetään, kertovat Autocarin lähteet. Uutta korkeampaa varustetasoa tarjotaan sekä bensiini- että dieselmoottoreiden kaveriksi, tosi ei kaikkiin moottorivaihtoehtoihin.

Urheilullisimpien korpaneelien lisäksi myös autojen raideleveyttä lisätään, jotta AMG-Sport mallit muistuttaisivat enemmän aitoja AMG-erikoismalleja. Sisäpiirilähteiden mukaan tällaisille malleille on nykyään kysyntää.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

AMG-Sport käsittelyn ovat näillä näkymin saamassa A-, C-, E- ja S-sarjat sekä GL-, M-, GLK- ja GLA-sarjat. Yksi ensimmäisistä AMG-Sport brändäyksen saaneista malleista on C 450 AMG Sport, jossa on C 400:n turboahdettu kolmilitrainen V6-moottori. Moottori tuottaa erikoismallissa 370 hevosvoimaa.

Malli ei kuitenkaan uhkaaC63 AMG:tä, jossa on yli sata hevosvoimaa enemmän. Kyseinen C-sarjalainen saa keulalleen uuden 4-litraisen kaksoisahdetun V8-moottorin.

Saksalaiset premium-merkit onnistuvat löytämään uuden niche-aukon jo markkinoilla, joilla malleja riittää vaikka muille jakaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.