Mercedes päätti - vaparikoneiden aika on ohi

15.06.2016 | Max Lange
Mercedes päätti - vaparikoneiden aika on ohi

Mercedes-Benz on kertonut, että saksalaisfirman osalta vapaasti hengittävien moottoreiden taru on loppu. Merkki ei enää aio investoida ahtamattomaan moottoriteknologiaan.

Daimlerin voimalinjoista vastuussa oleva johtaja Bernhard Heil totesi Caradvicelle, että esimerkiksi merkin 6,2-litraista V8-moottoria ei enää kehitetä. Heilin mukaan vapaasti hengittävät moottorit ovat menneen talven lumia.

Heil kertoo, että Daimlerin seuraavan sukupolven 2-litrainen turbomoottori saavuttaa peruskuosissaan jo 100 kW:n litratehon. Saman tehon saavuttaminen ahtamattomalla moottorilla vaatisi 4-litraisen V8-moottorin, jonka kulutuslukemat eivät mitenkään voi pärjätä 2-litraiselle turboahdetulle moottorille.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Heil kuitenkin myöntää, että uudet turbomoottorit eivät mitenkään voi saavuttaa samanlaista äänimaailmaa kuin vanhat V8- ja V6-vaparikoneet. Mercedes on tukeutunutkin synteettiseen ääneen nelisylinterisen moottorien kanssa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.