Mercedesin mallinimien mylläykselle ei loppua – uudistunut SLK on nyt SLC

16.12.2015 | Max Lange

Mercedesin pienintä avoautoa kutsutaan nyt SLC:ksi. Vuodesta 2011 tuotannossa ollut malli on kokenut nyt voimakkaan faceliftin.

Ulkoisesti auton suurimmat muutokset osuvat keulaan, joka on aiempaa pyöreämpi ja merkin nykyisen merkki-ilmeen mukainen. Takana muutokset eivät ole aivan yhtä suuria, mutta takavaloissa on havaittavissa selvästi uutta kuviointia.

Ohjaamossa asiat ovat pääosin niin kuin ennenkin, mutta tilalle on tuotu tietenkin Mercedesin uusimmat multimedia- ja informaatiopalvelut sekä esimerkiksi merkin nykymalleista tuttu ohjauspyörä.

Teknisesti auto on tuotu lähemmäs tätä päivää, ja uutta on esimerkiksi Mercedesin yhdeksänportainen automaattivaihteisto. Uusi hinnat alken -malli on SLC 180, jossa on 156-hevosvoimainen 1,6-litrainen ahdettu pikkuturbo.

Malliston huipulle on puolestaan luotu täysin uusi malli, Mercedes-AMG SLC 43. Se korvaa mallistossa vanhan SLK 55 AMG:n. Uutuuden moottorina hyrrää kolmilitrainen kaksoisahdettu V6, joka tuottaa vain 367 hevosvoimaa. Se on peräti yli 50 hevosvoimaa vähemmän kuin edeltäjässään.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Mercedes on myös parantanut katon avautumismekanismia. SLC:n ei tarvitse nyt olla paikallaan koko katon avaus- tai sulkuprosessin aikana.

Keväällä 2016 Mercedesin SLK-mallisto täyttää jo 20 vuotta. SLK loi tuolloin täysin uuden kompaktien avoautojen luokan, jossa avattava katto ei ollut kankainen, vaan kovaa peltiä. SLC esitellään virallisesti tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.