Mersu ja Volvo tuovat Apple Carplayn autoihinsa

20.05.2014 | Dirk Gulde / AMS
Mersu ja Volvo tuovat Apple Carplayn autoihinsa

Tieto asiasta levisi maailmalle jo kesällä 2013: Applen ”IOS in the Car” -käyttöjärjestelmän saisi tulevaisuudessa autoon myös täysin integroituna.

Siitä oli vain spekulaatioita, millä tavalla tarkalleen ja kuinka laajasti se tapahtuisi.

Kaksi autonvalmistajaa toi asioihin selvyyttä Geneven autonäyttelyn alkaessa.

Sekä Mercedes-Benz että Volvo integroivat Applen toimintoja omana lisävalikkotasona infotainment-järjestelmäänsä.

Tällä uudella multimedia-lapsella on jopa jo nimi. Autossa käytettävä sovellus on nimeltään Carplay, millä viitataan Applen langattomaan AirPlay-järjestelmään.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Systeemi toimii uudessa Mersun C-luokassa seuraavasti: Kun Carplay laitetaan päälle, iPhonesta tulee multimediatietokone, jolloin sen sisällöt ja käyttö sovitetaan autossa vallitsevien ehtojen mukaiseksi. Tällöin auton kuvaruudulla näkyvät Applen tyypilliset toiminnot, joita kuski voi käyttää auton laitteiden kautta.

Tämä vaatii hieman tottumista, koska Mercedes käyttää tunnetusti kosketusnäytön sijasta kierrettävää ja työnnettävää valintakiekkoa.

Ensimmäisillä testiyrityksillä ulkonäkönsä ja ergonomiansa puolesta vakuuttanut järjestelmä tulee Mersuihin tarjolle loppuvuodesta eri sovellusten kera (Facebook, Spotify jne.).

Myös Android-käyttäjille on hyviä uutisia, koska Android-pohjaiset laitteet on tarkoitus integroida samaan tapaan vuoden puolivälissä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.