Mersun jättimaasturi uudistui – samalla muuttui myös mallinimi

26.03.2015 | TL-verkkotoimitus

Mercedes Benz GLE on voimakkaasti päivitetty versio aikaisemmin M-sarjana kutsutusta maasturista. Amerikoissa valmistettavasta SUV:sta on nyt myös tarjolla hybridi.

Uudistukset erottaa ehkä parhaiten auton keulasta, mutta myös takavaloille on annettu uusi ilme. Sisällä on uusi keskinäyttö, joka on tuttu merkin muista uudemman pään malleista.

Uusi mallimerkintä juontuu Mercedesin mallimerkintäuudistuksesta, jonka tarkoituksena on ollut selventää autojen nimeämistä. GL viittaa maasturimalliin ja E isomman luokan korimalliin – vertaa E-sarja.

Malliston hinnat alkaen -malli on GLE 250 d, jossa on muista merkin malleista tuttu 204-heppainen dieselpata. Mielenkiintoisin uutuus on kuitenkin GLE 500 e 4Matic, joka ladattava hybrid. Siinä on 333 hevosvoimainen bensiini-V6 yhdistettynä 116 heppaiseen sähkömoottoriin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Hybridin yhteisteho on 442 hv ja vääntöä löytyy 650 Nm. Yhdistetty kulutus on kuitenkin vain 3,3 l/100 km. Tarjolla GLE:stä on myös tulevaisuudessa raisu AMG-versio.

Maasturiuutuus esitellään suurelle yleisölle New Yorkin autonäyttelyssä huhtikuun alussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.