Ministeri Kyllönen: Ollilan ryhmä teki pohjatyön – kilometrivero poliittinen päätös

16.12.2013 | TL-verkkotoimitus
Ministeri Kyllönen: Ollilan ryhmä teki pohjatyön – kilometrivero poliittinen päätös

Liikenneministeri Merja Kyllönen otti tänään vastaan Jorma Ollilan vetämän työryhmän selvityksen tienkäyttömaksujen käyttöönotosta ja vaikutuksista.

Ministeri Kyllösen mukaan liikennepolitiikassa pitää olla keinoja, joilla voi vaikuttaa liikenteen määrään ja liikenteen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin. Vuodelle 2050 asetetut päästötavoitteet ovat ministerin mukaan erittäin tiukat, ja niihin on hänen mukaansa reagoitava ajoissa.

Hän myös väläyttää, että liikenteen sähköisissä palveluissa voisi avautua uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja Suomeen.

Kyllönen vie työryhmän esityksen hallituksen käsiteltäväksi kevättalven aikana.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

"Kilometriveron käyttöönotto on poliittinen päätös. Työryhmä on tehnyt kattavan selvityksen tulevan päätöksenteon pohjaksi", Kyllönen totesi loppuraportin luovutustilaisuudessa.

"Uusia vaihtoehtoja liikenteen hinnoitteluun ja rahoitukseen on uskallettava tarkastella, koska nykyveromalli ei välttämättä ole enää toimiva tulevaisuudessa. Liikennepalvelut ja ihmisten liikkuminen muuttuvat tulevaisuudessa ja myös verotuksen pitää kyetä mukautumaan uusiin tilanteisiin."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.