Ministeriö kiistää autovero-ehdotuksen: "Tiemaksuja pohtivan työryhmän työ ei ole valmis"

02.09.2013 | TL-verkkotoimitus
Ministeriö kiistää autovero-ehdotuksen: "Tiemaksuja pohtivan työryhmän työ ei ole valmis"

Liikennettä selvittävän liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän työ ei ole valmistunut, eikä työryhmällä ole vielä valmiita ehdotuksia, kertoo Liikenne- ja viestintäministeriö.

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että tienkäyttömaksuja pohtineen työryhmän mukaan autoverotuksessa voitaisiin keskittyä lähes kokonaan ainoastaan auton käyttöön.

Työryhmä on tehnyt kevään ja alkusyksyn aikana vertailuja ja laskelmia erilaisista tiemaksujen toteutusmalleista. Jorma Ollilan johtaman työryhmän määräaika jatkuu kuluvan vuoden loppuun, LVM muistuttaa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ollilan työryhmä on järjestänyt valmistelun aikana useita sidosryhmätilaisuuksia, joista tänään järjestetään ministeruön mukaan jälleen yksi.

Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo käynnistää ensi vuonna tienkäyttömaksujen kokeiluhankkeen, johon voivat osallistua autoilijoiden lisäksi älyliikenteeseen erikoistuneet yritykset palvelutarjoajina.

Hallitus päätti kokeiluhankkeen käynnistämisestä viime kevään kehysriihessä. Kokeiluhankkeen valmistelut ovat vielä kesken eikä ministeriö ole vielä tehnyt siihen liittyviä rahoituspäätöksiä. Kokeiluhankkeesta tiedotetaan myöhemmin syksyllä valmistelun edetessä.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.