Muistatko vielä TVR:n? – perinteinen brittimerkki tekee paluun

06.05.2016 | Max Lange
Muistatko vielä TVR:n? – perinteinen brittimerkki tekee paluun

Monivaiheisen historian omaava brittiläinen urheiluautovalmistaja TVR on palaamassa uudella urheiluautolla, joka paljastetaan Lontoon autonäyttelyssä.

TVR:n historia ulottuu 1950-luvulle, mutta se on vaihtanut omistajaa vuosien saatossa useaan kertaan. Viimeisimmän omistuspohjan aikana kuitenkin asioita on alkanut tapahtua, sillä merkki on julkaisemassa vuoden 2017 lopulla modernin brittiläisen urheiluauton.

Auton perusteet ovat kunnossa, sillä siinä hyödynnetään innovatiivista iStream-hiilikuiturakennetta, jolla TVR:n uutuus on saatu todella kevyeksi. Auton moottorina puolestaan toimii Cosworthin valmistama V8, josta irrotetaan 400 hv.

TVR ilmoittaa auton painoksi vain 1150 kg, mikä yhdistettynä 400 hv tehoon tekee uutuudesta erittäin suorituskykyisen. TVR:n uutuuden nimeä ei ole paljastettu, mutta sen kerrotaan tulevan merkin historiasta. Autocar arvelee, että auton nimeksi tulisi Griffith.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

TVR on rakentamassa tehdasta Walesiin alueelle, johon on tulossa myös isokokoinen kilpa-autoareena.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.