Myös Mercedes harkitsee sähköturboja AMG-malleihinsa

12.06.2015 | TL-verkkotoimitus
Myös Mercedes harkitsee sähköturboja AMG-malleihinsa

Hakeakseen lisäsuorituskykyä AMG-malleihinsa Mercedes-Benz harkitsee sähköturboja. Teknologia on kustannustehokas tapa saada lisätehoa moottoriin.

Sähköturbot ovat vielä melko tuore keksintö, jonka eturintamassa on ollut Audi. Audi on tuomassa sähköturbon seuraavan sukupolven A8-mallliin.

Sähköturbo olisi erityisesti tarkoitus tuoda AMG:n pienempiin malleihin, kuten A45 AMG:hen. Auton nykyinen kaksilitrainen moottori tuottaa 360 hevosvoimaa, mikä on luokkansa kovin lukema.

Seuraavaan sukupolveen lisätehoa pitäisi jotenkin saada, mutta ahtopaineen lisääminen kasvattaisi vain turboviivettä, joka nykyiselläänkin on melko huomattava. Apuun tulee sähköinen turbo, joka käytännössä leikkaisi turboviiveen pois.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Sähkömoottori pitää turbon kierrokset yllä automaattisesti. Sähköturbojen käyttöönotto olisi huomattavasti halvempaa kuin esimerkiksi hybridivoiman lisääminen malliin. Sähköturbo on kooltaan myös verrattain pieni.

Autoexpressin mukaan sähköturbo nähtäisiin kuitenkin vasta seuraavan sukupolven A-sarjan keulalla, tuskin enää nykyisessä mallissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.