Näin varaudut talveen

03.10.2013 | TL-verkkotoimitus
Näin varaudut talveen

Syksy on tullut ja on aika tarkistaa auton syyskunto, muistuttaa Liikenneturva.

Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa ajovalojen toimivuus ja puhtaus. Seuraavaksi kannattaa kiinnittää huomiota pyyhkimensulkien kuntoon ja laittaa pissapoikaan lasinpesunestettä, ettei se pääse jäätymään.

Tuulilasin sisä- ja ulkopintojen puhtaus ehkäisee näkyvyysongelmia. Mitä puhtaampi tuulilasi on, sitä vähemmän se huurtuu ja sitä paremmin kuljettaja näkee. Myös lasin sisäpinta on pyyhkäistävä aika ajoin.

Auton esilämmityskausi on hyvä käynnistää, kun lämpötila tippuu pysyvämmin alle viiteen asteeseen.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Myös heijastin tai heijastinliivi kannattaa ottaa auton matkustamoon käden ulottuville. Jos autosta joutuu jostain syystä poistumaan pimeällä tieosuudella, auttaa heijastin muita autoilijoita erottamaan pimeässä kulkijan.

Päivien lyhentyessä oman näkyvyyden varmistamiseksi kannattaa varmistaa myös auton pysäköinti-, suunta- ja jarruvalojen toimivuus. Valaisimet kannattaa myös puhdistaa säännöllisesti.

”Kun näkyvyys on huono, esimerkiksi aamusumussa, on huomiovaloilla varustetun ajoneuvon kuljettajan myös muistettava vaihtaa päiväajovaloilta ajovaloille”, painottaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.