Näin varmistat autosi talvikunnon – 6 vinkkiä

08.10.2013 | TL-verkkotoimitus
Näin varmistat autosi talvikunnon – 6 vinkkiä

Nurkan takana odottava talvi on rankkaa aikaa autolle. Näillä pienillä kotikonsteilla auto pysyy pidempään hyväkuntoisena ja myös ajaminen on turvallisempaa:

  1. Pese auto ulkoa ja sisältäSäännöllinen pesu lisää ajomukavuutta ja pitää pinnat paremmassa kunnossa. Pesu auttaa myös maalipinnan säilymisessä. Käytä ainoastaan autolle tarkoitettuja pesuaineita.
  2. Vahaa auto ennen talveaAuton vahaus syksyllä on kevätvahaustakin tärkeämpää. Vaha suojaa maalipintaa suolalta, hiekalta, kiviltä ja loskakauden lialta. Vahattu pinta säilyy myös pidempään puhtaana.
  3. Varmista hyvä näkyvyysPuhdas ikkuna on tärkeä turvallisuustekijä erityisesti iltojen pimetessä. Muista puhdistaa ikkunat myös sisäpuolelta. Kesän aikana likaa on voinut kertyä sisäpinnoille yllättävänkin paljon.
  4. Vaihda pakkasen kestävään lasinpesunesteeseenVaihda auton lasinpesujärjestelmään pakkaskeleihin sopiva lasinpesuneste. Varmista oikea laimennussuhde pakkauksesta. Yöpakkasten alkaessa kesälle tarkoitettu lasinpesuneste jäätyy.
  5. Valmistaudu pakkasaamuihinVarmista, että jääraappa ja lumiharja ovat puhtaita ja hyvässä kunnossa, ja muista myös käyttää niitä. Likaisilla tai väärillä välineillä naarmutat auton pintamateriaaleja.    
  6. Vaihda talvirenkaat ajoissaNastarenkaat voi vaihtaa heti, kun yöpakkaset alkavat, vaikka lakisääteinen talvirengaspakko onkin vain joulu–helmikuussa. Tarkista talvirenkaiden rengaspaineet. Älä unohda kesärenkaiden ja vanteiden huoltoa, vaan pese ja kuivaa ne ennen talvisäilytystä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.