Nissan julkisti ensimmäisen biopolttoaineella kulkevan polttokennoauton – mullistava ratkaisu

05.08.2016 | Max Lange

Nissanin e-Bio Fuel Cell -konsepti on ensimmäinen sataprosenttisella bioetanolilla liikkuva polttokennoauto.

Konsepti perustuu Nissanin tuttuun e-NV200 -tila-autoon, mutta pelkkien sähkömoottorien ja akuston lisäksi autossa on bioetanolitankki sekä polttokenno. Nissaniin tankattavasta bioetanolista tuotetaan polttokennossa sähköä, jota syötetään auton akkuun sekä sähkömoottoreille.

Polttokennotekniikka sekä 24 kWh akku mahdollistavat yhdellä tankkauksella peräti yli 600 kilometrin toimintamatkan. Nissan pitää Solid-Oxide Fuel Cell -prototyyppiään mullistavana, sillä se hiilineutraali eikä vaadi ylimääräistä infrastruktuuria, mutta tuo kaikki muut sähköautoilun tuomat edut mukanaan.

e-Bio Fuel Cell -autot ovat Nissanin mukaan tuotantovalmiita vuoteen 2020 mennessä. Prototyypin testiajot suoritetaan Brasiliassa, jossa bioetanolia on paljon tarjolla. Bioetanolia tuotetaan pääasiassa sokeriruo’osta ja maissista.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Konseptiauton julkistus yhdistettiin Rion kesäolympialaisten avajaisiin, jossa Nissan paljasti myös hurjan sähkökäyttöisen BladeGlider-konseptiauton.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.