Nissan Qashqaihin ensi vuonna Teslan Autopilotin kaltainen toiminto

14.07.2016 | Max Lange

Nissan on julkistanut Japanin markkinoille ProPilot-nimisen toiminnon, jonka avulla Nissan Serena -tila-auto kykenee automaattiseen maantieajoon.

ProPilot lanseerataan elokuussa Japanin markkinoille Serenan päivityksen yhteydessä. Nissan on myös samassa yhteydessä kertonut, että vastaava autopilottijärjestelmä tulee tarjolle ensi vuonna Nissan Qashqaihin Euroopassa.

Kyseessä ei ole täyden automaattisen ajamisen tarjoava järjestelmä, vaan ProPilot on suunniteltu tarjoamaan helpotusta pitkän matkan maantieajoon. ProPilot pitää auton kaistallaan itsenäisesti ilman, että kuljettajan tarvitsee puuttua ohjaamiseen. Järjestelmä seuraa edellä ajavaa autoa ja tarvittaessa pysäyttää auton myös kokonaan.

Vaikka järjestelmä sallii käsien hetkellisen irrottamisen ratista, tulee käsien kuitenkin pysyä kiinni ratissa, jotta ProPilot pysyy kytkettynä. Järjestelmä vastaa toiminnoiltaan hyvin paljon Teslan Autopilottia, jota on viime aikoina kritisoitu sen turvallisuudesta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Nissan varoitteleekin jo etukäteen tällaisen itsestään ajavan teknologian rajoitteista. Nissanin edustajien mukaan autonvalmistajien tulee tiedottaa järjestelmien rajoitteista avoimesti ja selkeästi, jotta Teslan Autopilotin kaltaisia onnettomuuksia ei pääsisi tapahtumaan.

Nissanin mukaan ProPilot on merkin ensimmäinen askel kolmesta portaasta, jolla tavoitellaan autonomista ajamista myös kaupunkiolosuhteissa. Tämän Nissan saavuttaa omien sanojensa mukaan vuonna 2020.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.