Nissanilta Leafin oheen uusi sähköautomalli, jota avittaa polttomoottori

15.12.2015 | Max Lange
Nissanilta Leafin oheen uusi sähköautomalli, jota avittaa polttomoottori

Nissan on kertonut tuovansa markkinoille täysin uuden, toimintamatkaa pidentävällä polttomoottorilla varustetun sähköautomallin.

Japanilaismerkin julkistus on ehkä jopa hieman yllättävä, sillä vastaavanlaisia malleja ei ole tuotu aivan viime aikoina markkinoille samanlaisella rummutuksella kuin esimerkiksi täyssähköautoja tai pistokehybridejä.

Englanniksi tätä pientä polttomoottoria kutsutaan Range Extenderiksi. Se eroaa esimerkiksi pistokehybridistä niin, että auton mukana tuleva polttomoottori ei ole suoraan kytkettynä voimalinjaan, vaan se lataa ainoastaan auton akkuja.

Nissanin sähköautoista ja hybrideistä vastaava johtaja Yoshi Shimoida vahvisti asian australialaiselle Motoring-lehdelle. Samalla selvisi, että Nissan Leaf pysyy myös jatkossa ainoastaan täyssähköautona.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Motoring kysyi Shimoidalta, onko järjestelmä samanlainen kuin esimerkiksi BMW i3:ssa. Hän kertoi, että pääasiassa kyllä, mutta Nissan kutsuu järjestelmää sarjahybridiksi.

Uusi sähköautomalli julkistetaan vuonna 2016, ja esimerkiksi auton mallinimen julkistusta ei tarvitse odottaa kovin kauaa, lupaa Shimoida.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.