Nissanin toimitusjohtaja toivottaa Tesla Model 3:n tervetulleeksi – ”kilpailu on hyväksi”

07.04.2016 | Max Lange

Nissanin toimitusjohtaja Carlos Ghosn näkee, että Tesla Model 3:n suuret tilausmäärät ovat hyvä asia. Nissanilla on nyt kunnollinen kilpailija.

Ghosn on nostanut sähköautot yhdeksi Nissanin tärkeimmistä pilareista. Model 3:n valtava kysyntä saattaa kasvattaa myös sähköautojen yleistä kysyntää.

”On hyvä merkki, että noin moni ihminen on valmis sijoittamaan 1000 dollaria autoon, joka tulee saataville vasta vuoden 2017 loppupuolella”, toteaa Ghosn Automotive Newsille.

Viikko sitten julkaistusta Tesla Model 3:sta on tehty jo ainakin 276 000 tilausta. Renault-Nissan allianssi on tällä hetkellä maailman johtava sähköautojen myyjä 302 000 myydyllä autollaan. Jos Tesla saa myös tuotettua kaikki tilatut auto, saattaa Teslasta pian tulla maailman suurin sähköautovalmistaja.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ghosn ei ole huolissaan Teslan suosiosta, koska se pakottaa myös Nissanin kehittämään parempia sähköautoja. Model 3:n kysyntä kasvattaa myös sähköautojen markkinoita yleisesti Ghosnin mukaan. Nissan työstää parhaillaan toisen sukupolven Leafia, kertoo Automotive News.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.