Nokia pallottelee autonvalmistajien rahoilla – haluaa saada kartoistaan enemmän

18.06.2015 | Max Lange
Nokia pallottelee autonvalmistajien rahoilla – haluaa saada kartoistaan enemmän

Nokia pitää saksalaisia autonvalmistajia Mercedes-Benziä, Audia ja BMW:tä HERE-karttojen ykkösostajaehdokkaana, mutta pyytää myös muilta tarjouksia.

Karttapalveluiden arvo on noin 4 miljardia dollaria, jota autonvalmistajat eivät välttämättä ole valmiita maksamaan. Siksi Nokia pyytää myös muilta tarjouksia karttapalveluistaan, jotta Mersu, Audi ja BMW nostaisivat tarjoustaan.

Nokian HERE-kartat ovat käytössä tällä hetkellä jopa 80 prosentissa uusissa autoista Euroopassa ja Yhdysvalloissa, joissa on sisäänrakennettu navigaattori. HERE on siksi houkutteleva ostos saksalaisille autojäteille.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri on myös väläyttänyt, ettei karttoja myytäisikään pois. Kaikki mahdollisuudet ovat toistaiseksi avoinna, kertoo Automotive News Europe.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Jos neljän miljardin dollarin myyntihinta toteutuu, on kartat kokeneet Nokian alaisuudessa roiman arvonalennuksen. Nokia osti vuonna 2008 karttayhtiö Navteqin huimalla 8 miljardilla dollarilla.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.