Nostaako tämä uusi kikka sähköautot suosioon?

06.11.2014 | Niko Rinta
Nostaako tämä uusi kikka sähköautot suosioon?

Automaahantuojat yrittävät keksiä keinoja sähköautojen myynnin tehostamiseksi.

Uusin suuntaus on tarjota sähköautoilijalle sijaisautona polttomoottorilla varustettua kulkinetta pidempiä matkoja varten.

Esimerkiksi Volkswagen myy sähköautojensa kylkiäisenä Extended Mobility -palvelua.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että e-Up- ja e-Golf-malleihin saa noin 500 euron lisävarustehinnalla sijaisauton. Vuokra-ajan tulee olla kerralla vähintään kaksi vuorokautta ja palvelu on käytettävissä 24 kuukautta auton luovutuksesta.

E-Upin listahinta veroineen on vajaat 29 000 euroa ja e-Golfin vajaat 41 000 euroa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Myös Nissan kokeilee onneaan sijaisautokikalla. Japanilaismerkin Suomen yhtiö, leasingfirma Secto Leasing ja autovuokraamo Europcar ovat luoneet paketin, jossa Leaf-sähköauton työsuhdeautokseen liisaava saa käyttöönsä sijaisauton jopa kuudeksi viikoksi.

Vuokra-autona toimii Nissan Note tai muu vastaavan kokoluokan auto. Nissanin sijaisautotarjous on voimassa 24 kuukautta leasingsopimuksen alkamisesta, ja minimivuokra-aika on kolme päivää kerrallaan.

Nissan Leafin leasinghinta on painettu houkuttelevaksi valtion energiainvestointituen avulla. Ilman tukiaisia paketin hinta olisi vajaat 800 euroa kuukaudessa, mutta tuen myötä summa laskee alhaisimmillaan 595 euroon.

Investointituki kattaa 30 prosenttia leasingvuokran pääomaosuudesta, ja latauspisteiden kustannuksista se kattaa 35 prosenttia. 

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.