Opelilta uutuus pikkuautoluokkaan – Karl hymyilee iloisesti

03.12.2014 | TL-verkkotoimitus

Opel julkisti tänään uuden pikkuauton nimeltään Karl. VW Up:n ja kumppaneiden kilpailijaksi suunniteltu Karl panostaa erityisesti kompaktiin tilankäyttöön.

Agilan jatkajaksi suunniteltu Karl esitellään yleisölle ensimmäisen kerran maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Automerkin perustaneen Adam Opelin vanhimman pojan nimi oli Carl Opel, mistä uutuuden nimi on myös tullut. Opel Adamin tapaan automallin nimi on haettu merkin tärkeiden henkilöiden historiasta. Isossa-Britanniassa myynnissä olevaa Vauxhall-versiota kutsutaan puolestaan Vivaksi.

Ulkoisesti auto muistuttaa melko paljon edellisen sukupolven Agilaa. Auton olemusta määrittävät nurkkiin sijoitetut pyörät, tietyistä kulmista tulevat mieleen korealaiset kilpakumppanit. Karlin kokonaispituus on vain 3,68 metriä. Silti Opel lupailee, että autoon mahtuisi viisi henkilöä.

Pellin alla pörrää täysin uusi tähän automalliin kehitetty 75-hevosvoimainen kolmisylinterinen bensiinimoottori. Kyseinen moottori on toistaiseksi ainoa autoon tarjottava voimanlähde, myöhemmin tarjolle tulee lisää vaihtoehtoja.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Vaihteistoa hämmennetään itse, ja se on viisipykäläinen. Kokoluokkaansa nähden varusteluun on panostettu, sillä vakiona tulevat mm. mäkilähtöavustin ja kaistavahti. Saapa lisävarusteena Karliin myös vakionopeudensäätimen.

Saksassa Karlin hinnat starttaavat alle 10 000 eurosta, mitä voitaneen pitää edullisena. Asiakkaille Karl saapuu ensi kesänä. Uutuudet rullaavat saksalaisesta nimestään huolimatta GM:n tehtailta Etelä-Koreasta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.