Päästöskandaali: VW sai luvan aloittaa EA189-dieseleiden korjauksen – ensimmäisenä Amarok

29.01.2016 | Max Lange
Päästöskandaali: VW sai luvan aloittaa EA189-dieseleiden korjauksen – ensimmäisenä Amarok

Saksan liikenneministeriö (KBA) antoi Volkswagenille keskiviikkona lopullisen luvan aloittaa takaisinkutsut huijausdieseleiden korjaamiseksi.

Ensimmäisenä huoltoon VW kutsuu Amarok -lava-autot, joissa on 2,0 TDI-moottori. EU:n kattavan lain mukaan korjaus on lainvoimainen kaikissa 28:ssa EU-maassa, kertoo Automotive News Europe.

VW:n edustajan mukaan Amarokin korjaustoimenpiteet eivät vähennä moottorin tehoa tai heikennä kulutuslukemia.

Yhteensä VW joutuu kutsumaan huoltoon dieseleiden huijausohjelmiston takia 8,5 miljoonaa autoa Euroopassa. Niihin kuuluvat VW:n lisäksi myös Audin, Skodan ja Seatin mallit. KBA:n antama lupa koskee toistaiseksi vain Amarokia, mutta ministeriö tutkii parhaillaan muiden mallien korjaustoimenpiteitä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Seuraavaksi luvassa on 2-litraisella dieselillä varustetut VW Passatit, jotka kutsuttaneen huoltoon helmikuun lopulla tai maaliskuun alussa, kertoo ANE. Kaikkien 2-litraisten dieseleiden korjaus vie VW:n mukaan noin vuoden.

Vuoden toisella neljänneksellä alkavat 1,2-litraisten dieseleiden korjaukset ja kolmannella neljänneksellä 1,6-litraisten moottorien korjaukset. 1,6 TDI:n korjaus vaatii ohjelmistopäivityksen lisäksi myös ilmanvirtausohjaimen asennuksen ilmamassanmittarin etupuolelle.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.