Pariisi: Uusiin Smart-malleihin kaksi moottorivaihtoehtoa

03.10.2014 | TL-verkkotoimitus

Uudet Smartit ovat esillä myös Pariisin autonäyttelyssä.

Uuden sukupolven Fortwo- ja Forfour-mallien myynti alkaa marraskuussa, ja tarjolla on alussa kaksi 3-sylinteristä moottoria, jotka ovat tehoiltaan 52 kW/71 hv ja 66 kW/90 hv.

Vapaasti hengittävä 52 kW:n moottori vääntää jo 1000 minuuttikierroksen kohdalta niin, että sillä on mahdollista ajaa erityisen taloudellisesti myös isoja vaihteita käyttäen.

66 kW:n moottorin turboahdin on kokonaan uusi, ja moottori on varustettu start/stop-pysäytysautomatiikalla.

Voimansiirtoon käytetään viisivaihteista käsivalintaista vaihteistoa tai automaattista twinamic-kaksoiskytkinvaihteistoa. Molemmat vaihteistovaihtoehdot ovat uusia.

Turvakorirakenne

Smart Fortwolla on nyt pituutta 2,69 metriä ja leveyttä 1,66 metriä. Forfour on puolestaan 3,49 metriä pitkä ja 1,66 metriä leveä.

Smarteissa on tridion cell -turvakorirakenne, joka perustuu erikoislujien monikerrosterästen hyödyntämiseen. Smartien turvallisuus on testattu muun muassa etutörmäyskokeissa Mercedes-Benzin S- ja C-sarjojen kanssa.

Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, kuljettajan polviturvatyyny ja molempien sivuturvatyynyt ovat vakiovarusteita. Lastenistuinten Isofix-lukot TopTether-kiinnikkeilla löytyvät matkustajan istuimelta (fortwo) sekä takaistuimilta (forfour).

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

ABS-jarrujärjestelmä, ASR-vetoluistonesto ja ESP-ajonvakautus ovat vakiovarusteita uusissa Smarteissa, samoin sivutuuliavustin. Jarruihin on integroitu mäkilähtöavustin ja jarruavustin.

Lisävarusteina autoihin saa peräänajovaroittimen ja kaista-avustimen.

Etuakselin rakenne perustuu Mercedesin edellisen C-sarjan McPherson-akselistoon ja taka-akselissa on niin sanottu De-Dion-rakenne. Vakiovarusteina ovat myös mm. Direct-Steer-ohjaus ja urheilujousitus.

Varustetasot

Uusien Smartien varustetasot ovat nimeltään passion, prime ja proxy. Lisäksi lanseerausvaiheessa rajoitetun ajan tarjolla on edition #1 –tason autoja.

Autoista löytyvät led-huomiovalot, kauko-ohjattava keskuslukitus kaukotunnistuksella ja ajonestolla, vakionopeussäädin nopeudenrajoittimella kojelaudan LCD-näyttö ja sähkötoimiset etusivuikkunat.

Passion-, prime- ja proxy-tason autoissa on muun muassa nahkapäällysteinen monitoimiohjauspyörä, kojelaudan 9-senttinen värillinen TFT-monitoiminäyttö ja Direct-Steer-ohjaus. Prime-tasolla mukaan tulevat lämmitetyt etuistuimet ja kaista-avustin. Proxy-tason autoista löytyvät vielä panoraama-lasikatto, Cool&Audio-varustepaketti sekä 16-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Smartiin on ensimmäistä kertaa tarjolla myös JBL-äänentoistojärjestelmä, jonka saa Smart Fortwohon 6- ja Forfouriin 8-kanavaisena. Kaiuttimia on vastaavasti 8 tai 12 kappaletta. Kokonaan uusi on myös smart cross connect -älypuhelinsovellus, joka on smart-asiakkaille ilmainen. Se sisältää navigoinnin reaaliaikaisine tieliikennetiedotteineen, kosketusnäytön ja Smart-pysäkointipalvelun.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.