Pikku-Volvo saamassa rajun 320-hevosvoimaisen Polestar-version?

09.07.2014 | TL-verkkotoimitus
Pikku-Volvo saamassa rajun 320-hevosvoimaisen Polestar-version?

Volvo julkisti eilen tukun XC90:n teknisiä tietoja, joissa yksi suurimmista yllätyksistä oli 400-hevosvoimainen hybridivoimalinja. Volvo harkitsee uuden moottorin änkeämistä V40:n koppaan, joten suorituskyky voi olla melkoinen.

Polestar V40 olisi kova haastaja luokassa, jota hallitsevat mm. Audi RS3 ja Mercedes A45 AMG, kertoo Auto Express. Volvo kutsuu uutta moottoriteknologiaansa "Twin Engine"-teknologiaksi.

Volvo XC90:n Twin Engine-moottori koostuu kaksoisahdetusta 2-litraisesta bensiinimoottorista, joka tuottaa 316 hevosvoimaa sekä 80-hevosvoimaisesta sähkömoottorista. Alaväännöstä vastaa mekaaninen ahdin, yläkierroksilla turboahdin. Hybridiä ei olla V40:een asentamassa, sillä sen akusto ei luultavasti mahtuisi autoon.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Polestar joutuisi myös muokkaamaan auton alustaa melko voimakkaasti, jotta se olisi suorituskyvyn tasalla. Uudistuksia olisivat Auto Expressin mukaan mm. isot Brembon-jarrut, jäykemmät jouset ja kallistuksenvakaajat sekä tienkin Öhlinsin säädettävät iskunvaimentimet.

V40 Polestar on oletettavasti nelivetoinen, kuten V60 Polestarkin. Esimerkiksi V40 Cross Countryssä on Haldex-tyyppinen nelivetoratkaisu.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.