Poliisi ei voi kohta enää pyytää rekisteröintitodistusta nähtäväkseen

20.11.2014 | TL-verkkotoimitus
Poliisi ei voi kohta enää pyytää rekisteröintitodistusta nähtäväkseen

Hallitus esittää, että ajoneuvon rekisteröinnin voisi jatkossa hoitaa muutamaa poikkeuksellista tilannetta lukuun ottamatta kokonaan sähköisesti, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö.

Muutos poistaisi samalla velvollisuuden pitää rekisteröintitodistusta autossa kotimaan liikenteessä. Raskaan liikenteen osalta tähän siirryttäisiin vuoden 2017 alusta.

Esityksessä ehdotetaan myös tarkennettaviksi säännöksiä siitä, mitä rekisteröintitehtäviä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi voi antaa ulkopuolisille palveluntuottajille ja millä edellytyksillä.

Arvion mukaan sähköisen rekisteröinnin lisääntyminen laskisi kansalaisilta perittäviä rekisteröintimaksuja, koska maksut sähköisessä palvelussa ovat henkilökohtaisessa asioinnissa perittäviä maksuja alhaisempia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Myös Liikenteen turvallisuusvirasto saavuttaisi säästöjä muun muassa siksi, että sähköisten rekisteröintien lisääntymisen vähentäisi rekisteröintitehtäviä hoitaville ulkoisille palveluntuottajille maksettavia korvauksia.

Ulkoisten palveluntuottajien käytön jatkuminen rekisteröintitehtävien hoitamisessa varmistaa, että rekisteröintipalveluita on saatavilla koko maassa. Lakiesitys mahdollistaa lisäksi sen, että rekisteröintitoimintaa voi jatkossa harjoittaa myös yksityiset liikkeenharjoittajat.

Hallitus antoi eduskunnalle lakiesityksen ajoneuvojen rekisteröintitoiminnasta ja ajoneuvolain muuttamisesta 20. marraskuuta. Lakien on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2015 marraskuun alussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.