Poliisi puhkoo renkaat ennalta estääkseen autovarkaudet Afganistanissa

22.01.2014 | TL-verkkotoimitus
Poliisi puhkoo renkaat ennalta estääkseen autovarkaudet Afganistanissa

Hätä keinot keksii.

Näin ainakin Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa, jossa poliisi on turvautunut varsin erikoisiin keinoihin autovarkauksien estämiseksi.

Yleisradioyhtiö NPR:n mukaan niiden autojen renkaat puhkotaan, jotka ovat pimeän jälkeen parkissa tienvarressa tietyssä kaupunginosassa. Äärimmäiseen keinoon on ryhdytty kyseisestä alueesta vastaavan poliisimestarin mukaan koska poliisien resurssit ovat vähäiset ja varkaudet on jotenkin pyrittävä estämään.

Liekö tekniikka tehonnut, sillä kyseisellä alueella on tapahtunut vain kaksi autovarkautta viimeisen kuuden kuukauden aikana.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ihme kyllä, renkaiden puhkominen saa paikallisilta kannatusta. Yksi syy tähän lienee se, että heillä on yleensä käytössään yksityinen parkkipaikka. Ne joilla omaa paikkaa ei ole, vierailevat rengaskaupoissa ahkerasti. Esimerkiksi 19-vuotias opiskelija kertoo NPR:lle valittaneensa poliisin toimista. Häneltä on uponnut uusiin renkaisin vajaat 400 euroa. Poliisi ei korvaa rikottuja renkaita.

Koko Kabulista vastaava poliisimestari on ilmoittanut alaistensa rikkovan lainsäädäntöä ja kieltävänsä renkaiden puhkomisen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.